Atletiek

Accomodatie

Trainingen vinden plaats op verschillende accomodaties: de atletiekpiste van Kiewit is de centrale uitvalsbasis voor alle loop-, werp- en springnummers. Ook de bossen rond de kinderboerderij en het domein van Bokrijk worden verkend met duurlopen. Daarnaast is het golfterrein ook geschikt voor intervaltrainingen en heuveltrainingen. In de sporthal van onze school en de polyvalente fitnesszaal worden kracht- en circuittrainingen georganiseerd. Tijdens de wintermaanden kan hier ook indoor getraind worden.

Doelstellingen

Atletiek is een zeer polyvalente sport.

Leerlingen in de tweede graad (cadetten) worden niet specifiek op één bepaalde discipline gericht, maar krijgen een algemene vorming gericht naar alle disciplines.

In de derde graad (scholieren-junioren) worden de specialisatietrainingen een belangrijker onderdeel van de lessen. Daarnaast zijn loopscholing, coördinatie, lenigheid, evenwicht en ritme belangrijke factoren voor de uitbouw van de leerling-atleet.
 

Weekprogramma

  • Eerste graad: A-Stroom: 4u/week
  • Tweede graad: ASO: 4u/week – TSO: 4u/week
  • Derde graad: ASO: 4u/week – TSO: 6u/week


Palmares

  • 2000 ISF veldloop jongens Marakech, Marokko
  • 2001 ISF Jean-Humbertcup meisjes, Malaga, Spanje
  • 2002 ISF veldloop meisjes en jongens, Karlovy Vary, Tsjechië
  • 2003 ISF Jean-Humbertcup meisjes, Istanbul, Turkije
  • 2004 ISF veldloop, Lyon, Frankrijk
  • 2004 ISF European Games, Milaan, Italië
  • 2005 ISF Jean-Humbertcup, Villa Real de Santo Antonio, Portugal
  • 2007 ISF Jean-Humbertcup,
  • 2008 ISF veldloop, Zd’ár nad Sázavou, Tsjechië
  • 2013 ISF Gymnasiade, Brasilia, Brazilië


LEERKRACHT(EN)


Naam : Fernando Oliva (athletics.oliva@gmail.com)+32(0)496240904
graad : 2de-3de graad

  • Master LO
  • Trainer A meerkamp en polsstok
  • Trainer A sprint en horden (Madrid, Spanje)
  • Olympische Spelen ‘92
  • Coach van Internationale Elite Atleten
  • Coach Olympische (Bobslee & Skeletton) Team
     

Naam : Joeri Schoffelen (j.schoffelen@skynet.be) +32496939674
graad : 2de-3de graad

  • Master LO
  • Trainer A midden- en langeafstandlopen…
  • Nationale en internationale wedstrijdervaring
     

Naam : Annelies Dillen graad 
graad : 1ste graad

  • Bachelor LO
  • Trainer B Meerkamp
  • Ervaring als jeugdtrainer in verschillende clubs.
  • Trainer bij de Tia Hellebaut (junior) academy
  • Sportief coördinator bij de Tia Hellebaut junior academy (voorheen Zuid Limburgse atletiek academy)
  • 18 jaar ervaring als atleet: zevenkamp en 400 horden.
Oud-leerling Imana Tryuers in actie
tryuers
Oud-leerling Niels Pittomvils
Pittomvils