Infomomenten

Al in de tijd van de oude Romeinen was bekend dat een gezond lichaam en een gezonde geest samen horen. Op de Sportschool Hasselt werken wij, samen met jou, aan beiden.

Is sport je passie?
Wil je een volwaardige ASO of TSO opleiding, gericht op een vervolgopleiding?
Wil je studie én sport combineren?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor het secundair onderwijs.

Wat bieden wij?

Een geïntegreerd traject van een middenschool en een bovenbouw. Zowel in de middenschool als in de bovenbouw  wordt er zowel aan sport als aan studie volledige aandacht besteed. We bieden een ruime keuze in zowel individuele als teamsporten. Een deskundig team van gekwalificeerde  sportleerkrachten staat voor je klaar om je individuele begeleiding op maat te bieden in jouw specialisatie. Daarnaast krijg je de kans om je via de andere aangeboden sporten te ontwikkelen tot allround sporter.

Door een goede samenwerking tussen het directieteam en het lerarencorps van zowel de middenschool als de bovenbouw, bieden wij naast ons aanbod op het vlak van lichamelijke ontwikkeling via de sport een volwaardige TSO (Lichamelijke opvoeding en sport) en ASO (Sportwetenschappen) aan.
Na het reguliere traject is er ook de mogelijkheid om een Se-N-Se opleiding  Sportclub- en Fitnessbegeleider te volgen.
Daarnaast is er een samenwerking met Golf Vlaanderen voor golfers met een Topsportstatuut, voor deze leerlingen is er ook zowel een TSO als een ASO richting.

Wat verwachten wij?

Onze naam geeft het duidelijk aan. We bieden sport en school. Voor beiden bieden we een uniek aanbod. Voor beiden verwachten we van jou als leerling dan ook veel. Wil je je zowel voor jouw sport als voor je ontwikkeling op het gebied van studie volledig geven? Dan is de Sportschool Hasselt  er voor jou.

Hoe kun je ons bereiken?

Omwille van de maatregelen rond COVID-19 en ons engagement naar het naleven van deze maatregelen is een bezoek aan school of een open dag op dit moment niet mogelijk. Via deze website kun je de nodige informatie vinden. Heb je nog vragen of wil je iemand van de directie of leerlingbegeleiding spreken kun je terecht op dit nummer en mailadres.

Daarnaast bieden wij op 4 juni van 17:00 tot 20:00 een virtuele opendeurdag, waar je zowel voor de algemene vakken, als voor de sporten met al je vragen terecht kunt bij onze (sport)leerkrachten, het directieteam en de leerlingbegeleiding.