Kyle Vangronsveld wordt 17, debuteert én scoort meteen

  • 30 november 2016

Kyle Vangronsveld wordt 17, debuteert én scoort meteen

 
 

Marc en Kyle Vangronsveld: zo vader, zo zoon. Foto: Dick Demey


Zaterdag 17 worden, zondag debuteren bij Park Houthalen én meteen scoren. Kort samengevat: Kyle Vangronsveld beleefde een waar droomweekend. A propos: Kyle is de zoon van ex-profvoetballer Marc, die met RC Genk één titel en twee bekers won.

 

Driesen en Tunckurt waren geschorst; Jansen, Labate, Meccio, Nilis en Trinidad lagen allen in de lappenmand. Dit acuut personeelsgebrek vormde voor Park-trainer Sylvio Garcia de aanleiding om naar de jeugd, met name Kyle Vangronsveld, te grijpen.

“Donderdag op training vertelde de trainer me het nieuws. Ik had tijd genoeg om me nerveus te maken, maar dat is niet echt gebeurd. Sinds de voorbereiding train ik met de A-kern en tot nu toe speelde ik altijd met de tweede ploeg. Mijn positie is op het middenveld, maar door de vele afwezigen zette de trainer me links vooraan.”

De jonge Houthalenaar, die op enkele straten van Park woont, smukte zijn eerste cap meteen met een goal op. “Het was een collectieve aanval die bij de doelman begon. In het slot zette Jordi Di Sancarlo zich door en gaf me bal. Ik kapte mijn mannetje uit en trapte. De bal week een beetje af en ging binnen. “

Naar school

“Droomdebuut? Tja, ik blijf er vrij rustig bij. Maandagochtend om 7 uur nam ik weer de bus om naar school te gaan en vanavond zal ik opnieuw keihard trainen.”

Ook opmerkelijk is dat Kyle, in deze tijden van clubhopping, nog maar één team heeft gekend.

“Park is de enige club waarvoor ik speelde. Of ik droom van hogerop? Ik zit in de topsportschool van Hasselt, met keuzevak voetbal. Bij mij in de klas zitten spelers van STVV en Westerlo. Ik vind dat ik niet moet onderdoen voor hen, maar ik denk dat ik de kans om naar een grotere club te verhuizen niet meer zal krijgen. We zien wel.”

De voetbalgenen heeft Kyle van zijn papa Marc geërfd. “Thuis praten we over bijna niks anders dan voetbal. Zoals elke papa is hij nu en dan kritisch, maar ik heb het gevoel dat hij enorm trots is. Of ik hem ooit aan het werk zag bij Genk? Neen, toen was ik nog niet geboren. Ik heb wel al eens beelden van de bekerfinale tegen Standard gezien.”