keuzesport atletiek mal

atletiek

Keuzesport atletiek in de eerste graad is zeer gevarieerd.
We werken meerkampgericht en geven dus een aanbod van de meeste disciplines. Zo kan je ontdekken waar je talenten/mogelijkheden liggen.
Leerlingen in de tweede graad (cadetten) worden niet specifiek op één bepaalde discipline gericht, maar krijgen een algemene vorming gericht naar alle disciplines.
In de derde graad (scholieren-junioren) worden de specialisatietrainingen een belangrijker onderdeel van de lessen. Daarnaast zijn loopscholing, coördinatie, lenigheid, evenwicht en ritme belangrijke factoren voor de uitbouw van de leerling-atleet.

kader eerste + tweede en derde graad

basketbal

In de 2de graad worden de lessen in 2 blokken verdeeld.
Per lesblok wordt aan één discipline gewerkt.
Tijdens de karatelessen leren de leerlingen zich verdedigen en aanvallen zonder wapens en dit alles op een respectvolle manier. In het onderdeel judo worden ze begeleid om zich de basistechnieken van het judo eigen te maken.
In de 3de graad zijn de lessen in 3 blokken verdeeld.
De technieken uit karate en judo worden verder op punt gesteld en toegepast in de zelfverdedigingskunsten of het “jiu-jitsu”, waarin ze zich leren verdedigen op random attacks. Ook komen de wapenkunsten uit het “kobudo” aan bod.
Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan blessurepreventie, lenigheid en kracht. De leerlingen leren hun grenzen kennen en verleggen, met wederzijds respect voor ieders vermogen.

kader tweede en derde graad
keuzesport basket mal
keuzesport budo mal

budo

In de 2de graad zijn de 4 lesuren in 2 blokken verdeeld.
Per lesblok wordt er aan een één discipline gewerkt.
Tijdens de karatelessen leren de leerlingen zich verdedigen en aanvallen zonder wapens en dit alles op een respectvolle manier.
In het onderdeel judo worden ze begeleid om zich de basistechnieken van het judo eigen te maken.
In de 3de graad zijn de 6 lesuren in 3 blokken verdeeld. De technieken uit het karate en judo worden verder op punt gesteld en toegepast in de zelfverdedigingskunsten of het “jiu-jitsu”, waarin ze zich leren verdedigen op random attacks. Ook komen de wapenkunsten uit het “Kobudo” aan bod.
Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan blessurepreventie, lenigheid en kracht. De leerlingen leren hun grenzen kennen en verleggen, met wederzijds respect voor ieders vermogen.

kader tweede en derde graad

dans

Heb je de dansmicrobe stevig te pakken? Kan je niet stilstaan als er muziek wordt gespeeld? Wil je hard trainen en heb je een goed doorzettingsvermogen? Dan is keuzesport dans zeker en vast iets voor jou. Tijdens onze danslessen in onze gloednieuw spiegelzaal vervolmaken we je technische dansvaardigheden en leren we jou de belangrijkste dansprincipes in een mix van verschillende dansstijlen. En dit onder leiding van gediplomeerde danspedagogen met jarenlange danservaring in binnen- en buitenland. Dus wil je je verder bekwamen in de dans binnen een superleuk team, aarzel dan niet en sluit je aan bij deze keuzesport.
Tot dan(s)?

kader eerste + tweede en derde graad
keuzesport dans mal
achtergrond sportschool voorpagina

Futsal

Meer info over deze nieuwe keuzesport volgt.

golf

Bij keuzesport golf werken we op jouw niveau. Of je nu als amateur-golfer een passie hebt voor de sport of op hoger niveau golf beoefent, tijdens keuzesport golf gaan we samen met jou aan de slag om je niveau te verbeteren.

Dit gebeurt allemaal onder deskundige begeleiding van GV PRO Ellen Smets en Geert Deferm.

kader tweede en derde graad
keuzesport golf
achtergrond sportschool voorpagina

Hockey

Meer info over deze nieuwe keuzesport volgt.

 

handbal

Bij keuzesport handbal staat de individuele ontwikkeling van de speler centraal. We werken samen met de leerlingen aan pasvariaties, shottechnieken, schijnbewegingen en tactische vaardigheden. De fysieke ontwikkeling van de leerlingen vormt een vast onderdeel van de lessen, hierbij ligt de nadruk op stabilisatie, krachttraining en loopscholing.

Ook keepertraining en een kennismaking met beach- en streefhandbal krijgen een plaats in onze lessen.

kader tweede en derde graad
keuzesport handbal mal
keuzesport klimmen mal

klimmen

Sportklimmen (de nieuwe Olympische sport Tokyo 2020) is de ideale full-body workout waarbij coördinatie en alle fysieke eigenschappen belangrijk zijn.
Tijdens de keuzesportlessen sportklimmen staat veiligheid voorop. Verder werken we aan het aanleren van de klimtechniek en het verbeteren van de fysieke eigenschappen (kracht, lenigheid,...).

kader tweede en derde graad

sports performance training/FIT

Wil je hóger kunnen springen, snéller zijn bij de eerste stap, stérker worden en tegelijkertijd je kansen op blessures verminderen? Kies dan voor SPT/FIT. Dit is de ideale aanvulling op jouw sport in clubverband.
De lessen FIT (eerste graad): ...
De trainingen SPT (vanaf de tweede graad) bestaan uit stabilisatie-, wendbaarheids-, snelheids- en krachttraining. Dit alles met als doel een betere atleet te worden.

kader eerste + tweede en derde graad
keuzesport spt mal
keuzesport tennis mal

tennis

De tennislessen vinden plaats op de in- en outdoor terreinen van TC Tenkie in Kiewit.
We focussen ons in de lessen op tactische trainingen en technische bijsturing (in overleg met de clubtrainer) en dit voornamelijk vanuit spelsituaties. Ook wordt de nodige aandacht besteed aan de MOEV-competitie en organiseren we ontmoetingen met andere sportscholen en/of clubs.

kader eerste + tweede en derde graad

triatlon

In de lessen ligt de focus op het aanleren en verbeteren van technische vaardigheden, het verbeteren van fysieke eigenschappen, het aanleren van een topsport attitude en een gezonde levensstijl.
In functie van de sporter wordt er een individueel programma opgemaakt met zwem-, loop- en fietstrainingen.

kader tweede en derde graad
achtergrond sportschool voorpagina
keuzesport turnen mal

turnen

De keuzesportlessen turnen zijn erg gevarieerd. De meisjes werken zeer gedifferentieerd op hun eigen niveau aan de damesbrug, de vloer, de sprong en de balk.
Voor de jongens staat er een gedifferentieerde training op hun eigen niveau aan de herenbrug, het rek, de ringen, het paard met bogen, de sprong en de vloer op het programma.
Eveneens wordt er initiatie gegeven in acro, tumbling, trampoline en airtrack.

kader eerste + tweede en derde graad

voetbal

Bij keuzesport voetbal wordt gewerkt aan zowel de basis als de teamtactics onder begeleiding van gediplomeerde trainers.
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. leiden en dribbelen, interceptie, 1 tegen 1, speelhoeken afsluiten, opbouwzone beheersen, omschakeling van balverlies naar balbezit en nog veel meer. In een klimaat van respect en fairplay worden de voetballers begeleid volgens de opleidingsvisie van de KBVB.
De trainingen vinden plaats op ons eigen kunstgrasveld en op terreinen van externe clubs.

kader eerste + tweede en derde graad
keuzesport voetbal mal
keuzesport volley mal

volleybal

Volleybal is techniek, tactiek en mentale training.
Volleybal is leren doorzetten, samenwerken, positief functioneren in een team, samen vechten voor iedere bal en vooral samen plezier beleven aan één van de mooiste balsporten ter wereld!
Onze leerlingen kunnen 4 tot 6u per week trainen en verbeteren in hun keuzesport zodat hun talent maximaal ontwikkeld kan worden.

kader tweede en derde graad

wielrennen

Als wielrenner (jongens & meisjes) moet je veel inspanningen leveren om progressie te maken. Onze sportcoaches zijn op dit gebied experten en weten op welke momenten welke trainingen moeten gegeven worden om die progressie te maken (sprint, klim, kracht, blokken, waaier rijden, ...).
De perfecte trainingsfaciliteiten (omgeving, krachtzaal, gymzaal, ...) zorgen voor een kwalitatief hoogstaande invulling van deze keuzesporturen.

kader eerste + tweede en derde graad
keuzesport wielrennen mal
keuzesport zwemmen mal

zwemmen

Wil je je zwemtechnieken verbeteren om betere prestaties neer te zetten of om gewoon beter te leren zwemmen, dan ben je in onze sportschool aan het juiste adres. Je moet hiervoor niet aangesloten zijn bij een zwemclub, ook niet-competitiezwemmers zijn bij ons welkom.
Naast de reguliere zwemtrainingen bieden wij ook andere watersporten aan zoals: waterpolo, synchroonzwemmen, onderwaterhockey, initiatie duiken, reddend zwemmen,…
In het 6de middelbaar kan je bij ons ook een Hoger Reddersdiploma behalen erkend door de Vlaamse Trainersschool.

kader eerste + tweede en derde graad
Scroll naar top