Yani de Neef Belgisch kampioen turnen

  • 12 juni 2019

Hij kwam, hij zag, hij overwon! Aan het begin van de maand (2/6/19) wist turner Yani de Neef de eerste plaats te bemachtigen op het Belgisch Kampioenschap. De gouden medaille is niet alleen een beloning voor al het harde werk dat hij de afgelopen maanden leverde, het is ook de kers op de taart voor een seizoen waarin de Neef ook eerder Limburgs en Vlaams kampioen werd.

“Op twee juni -aan het begin van vorige week- ben ik dus Belgisch Kampioen turnen geworden in Libramont”, vertelt de Neef. “ Het was een erg spannende wedstrijd, niet in het minst omdat de eindscore pas op het bord stond na het allerlaatste toestel. Op dit moment turn ik al ongeveer veertien jaar; het spreekt dan ook voor zich dat ik enorm blij en trots ben op wat ik de afgelopen maanden allemaal heb gepresteerd.” Als leerling aan de Sportschool Hasselt beseft de jonge turner dat het hoge pakket aan sport dat hij wekelijks te verwerken krijgt hem mee vormt als atleet. “Momenteel volg ik al drie jaar les in Hasselt en de manier waarop ik hier kan sporten, zorgt voor duidelijke voordelen. Tijdens de uren keuzesport turnen krijg ik de kans om voornamelijk aan mijn eigen lichaamskracht te werken, dat betekent dat ik tijdens de trainingen op de club -Olympia Houthalen- al mijn tijd kan wijden aan de toestellen. Natuurlijk ben ik ook erg tevreden over de begeleiding die ik ontvang in Hasselt; ik leer elke week enorm veel bij van mijn leerkrachten en ik merk hun gedrevenheid om mij iets bij te willen leren”.

Het feit dat de Neef nu hoge toppen scheert, verbaast Elke Borrenberghs, leerkracht turnen in Hasselt alvast niet. “Yani is het afgelopen schooljaar enorm volwassen geworden. Het lukt hem makkelijk om de andere jongens te motiveren om nieuwe elementen in te oefenen. Ik kan dan ook niet anders dan aangeven dat Yani een enorme weerwaarde is voor onze turnploeg.”