Inschrijvingen

Inschrijvingen 2023-2024

De voorinschrijvingen voor schooljaar 2023-2024 kunnen enkel fysiek plaatsvinden tijdens onze opendeurdagen of van 1 t.e.m. 5 juli en van 16 t.e.m. 31 augustus. Maak altijd eerst een afspraak alvorens ons een bezoekje te brengen. Er zijn nog maar enkele plaatsen voor bepaalde richtingen en keuzesporten beschikbaar. Zo kom je niet voor niets. 011 96 05 96.

Voor de inschrijvingen voor 1B verwijzen we door naar de online aanmeldingsprocedure. 

Keuzesport voetbal, SPT, turnen, dans, wielrennen : voorlopig volzet in alle jaren. 

B-stroom 1,2,3,4 de jaar – voorlopig volzet

2de jaar – voorlopig volzet

3de jaar SPORT – nog plaats

3de jaar Sportwetenschappen – volzet

4de jaar SPORT – nog plaats

4de jaar Sportwetenschappen – nog plaats

5de jaar SPORT – nog plaats

5de jaar Sportwetenschappen – nog plaats

Super dat je interesse hebt in onze school!

Alvorens in te schrijven en een bezoek te brengen aan onze school vragen we jou om onze SportMatch te doen. Zo kunnen wij jou alvast wat beter leren kennen en kom je te weten of je een matcht bent met onze school. Breng de print-out hiervan mee naar je inschrijving.

Alvorens in te schrijven, vragen we jou om al wat denkwerk te verrichten en de intake procedure te doorlopen. Neem hiervoor voldoende tijd om dit grondig te doen. Zo kunnen wij jou alvast wat beter leren kennen en kom je te weten of je een matcht bent met onze school.

Doorloop deze intake procedure alvorens je een bezoek brengt aan onze school en breng de print-out hiervan mee. Er kan nadien ingeschreven worden in de school.

Intake procedure (dit is geen inschrijving)

Via onderstaande knop kom je terecht in een formulier. Volgende onderdelen zal je moeten doorlopen:

 1. Algemene informatie leerling en ouder/voogd: E-mailadres, naam, telefoonnummer, leerjaar, vorige school, gewenste studierichting en keuzesport in onze sportschool.
 2. Info & sportcriteria: Voor elke keuzesport gelden er specifieke sportcriteria. Bekijk of jij hieraan voldoet. Je vult alle gegevens in over de sport die je buiten de school beoefent.
 3. Onderwijsbehoeften: Je vult in of er bepaalde onderwijsbehoeften voor jou zijn waar de school rekening mee dient te houden.
 4. De SportMatch: Op onze website vind je een vragenlijst om te achterhalen of onze school een goede match zou zijn. Je vult deze lijst in en noteert je resultaat.
 5. Peilrapport invullen: Je krijgt een aantal vragen met betrekking tot de pijlers van onze school. Je vult dit als leerling in. Achteraf kan iemand van je ouders/voogd nog een opmerking toevoegen.
 6. Motivatiebrief: Aan de hand van volgende richtvragen schrijf je een tekst, je motivatiebrief:
  • Stel jezelf voor (bv. waar krijg je energie van? Welke sport beoefen je? Wat moeten we zeker (niet ;)) van je weten? Hoe zien anderen je?…)
  • Waarom wil je graag naar de sportschool komen?
  • Bespreek je laatste rapport:
   • Bespreek je goede cijfers. Welke (leer)strategie heb je hiervoor gevolgd? Hoe ga je dat verder zetten in onze sportschool?
   • Bespreek je tekorten. Hoe ben je zelf van plan dit aan te pakken? Wat verwacht je van de school
   • Heb je al een idee wat je na het middelbaar wil studeren of zelfs welk beroep je graag zou willen uitoefenen?
 7. Uploaden rapporten
  • Je uploadt je laatste rapport waarin we duidelijk je vorige resultaten zien.
  • Je uploadt je eindrapport van vorig schooljaar waarin we je attestering en je resultaten kunnen zien. 

Schoolboeken

Voor de aankoop van de schoolwerkboeken en de huur van handboeken werken we samen met de externe firma Studieshop. Via een online bestelling kan je als ouder zelf de nodige boeken bestellen vanaf 21 juni. De boeken worden thuis geleverd. De boeken bestel je best vóór 5 juli. Voor pakketten die later besteld worden, kan de firma niet garanderen dat ze vóór 1 september geleverd zullen zijn..

De leerlingen van 1B,2B en 3B hebben geen boekenpakket nodig.

School- & Sportbenodigdheden

Naast de opgelegde sportoutfit van de school voorzie je voor alle klas- en keuzesporten de benodigdheden uit de lijst in bijlage, douchegerief, en voldoende water. Iedereen dient steeds in bezit te zijn van propere in- en outdoor sportschoenen en specifieke sportschoenen die nodig zijn voor jouw keuzesport.

Andere schoolbenodigdheden worden in de loop van de eerste week meegedeeld.

Sportkledij

Samen met Nicky Vankets hebben wij een gepersonaliseerde kledinglijn ontwikkeld. Dit is een verplicht aan te schaffen sportpakket van ± € 150 en wordt besteld via de externe firma SportswearAdvisor. Het pakket bestaat uit:

 • een trainingspak
 • een basisuitrusting klassport
 • een uitrusting keuzesport


Om je pakket thuis geleverd te krijgen voor 15 september dien je vóór 6 juli je pakket te bestellen. Meer info lees je hier.

TIP: bestel 1 maat groter. Zo gaat je sportuniform wat langer mee.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie ontvangen? Neem snel contact op.