Leerkracht in de spotlights: Johan

Onze leerkrachten en medewerkers vormen het fundament van de Sportschool Hasselt. Elke dag opnieuw staan ze klaar om vol energie uit te leggen, te luisteren, te helpen, te ondersteunen en nog veel meer. Daarom plaatsen we regelmatig de spotlights om één van deze toppers. Vandaag Johan Vanherk, gepassioneerd door Godsdienst, de Dodentocht en toneel!

Naam?

Johan Vanherk

Welk vak geef je?

Godsdienst

Wat vind je leuk aan Godsdienst?

Het is een uitdagend vak voor de leerlingen. Ze leren dieper nadenken, een eigen mening vormen en om met een open blik naar de wereld te kijken. Hiernaast is Godsdienst een heel afwisselend vak. De leerlingen mogen zelf onderwerpen aanbrengen die we dan in groep bespreken. Het geeft me voldoening dat ik over iets mag vertellen dat me passioneert, namelijk de zoektocht naar een zinvol leven.

Hoe lang werk je al op de Sportschool Hasselt?

Ik ben begonnen in september 2009, dus al 12 jaar.

Waarom zou je Sportschool Hasselt aanbevelen?

Sportschool Hasselt bestaat uit een fijne mix tussen sport en studie. In beide domeinen dagen wij de leerlingen uit om zich op meerdere niveaus te verbeteren en bij te leren. Onze leerkrachten zetten zich de volle 100% in voor hun sport of vak en helpen de leerlingen waar nodig.

Wat geeft jouw energie?

Te veel om op te noemen. Ik krijg energie van toneel spelen, wandelen, mijn kerk en geloof, humor, lezen, lesgeven en sommige leerlingen 😉

Voor welke sportwedstrijd mogen ze je ’s nachts wakker maken?

Eerlijk? Ik heb mijn slaap enorm hard nodig, dus ik heb liever niet dat ze me wakker maken voor een sportwedstrijd. Desondanks heb ik wel een grote bewondering voor het doorzettingsvermogen en de kracht van sporters.

Heb je zelf een (sport)idool?

Mijn logische antwoord is uiteraard Jezus. Maar ook voor Arvo pärt, mijn vrienden, familie en man doe ik mijn petje af. Zij zijn geweldig.

Waar ben je het meest trots op?

Ik heb drie keer de Dodentocht in Bornem uitgewandeld! Hiernaast ben ik vooral trots op de gewone dingen: een fijn huwelijk, een mooi huis, een goeie job. De vrienden en familie die ik heb, …

Wat doe je als je geen lesgeeft?

Ik heb een passie voor toneel spelen. Maar ik heb ook nog andere leuke bezigheden zoals wandelen, lezen, zingen, de kerk, de misdienaarswerking en zoveel meer.

Wat is jouw ultieme vakantiebestemming?

Mijn favoriete plekjes zijn Taizé in Frankrijk en Anghiari in Toscane, Italië. 

Welke tip wil je nog meegeven aan leerlingen die afstuderen op de Sportschool?

Je gedachten zijn vrij! Geniet, groei en leef.