Leerkracht in de spotlights: Mariska

Onze leerkrachten en medewerkers vormen het fundament van de Sportschool Hasselt. Elke dag opnieuw staan ze klaar om vol energie uit te leggen, te luisteren, te helpen, te ondersteunen en nog veel meer. Daarom plaatsen we regelmatig de spotlights om één van deze toppers. Vandaag Mariska Nagy, gepassioneerd door Wiskunde, marathon en Clouseau!

Naam?

Mariska Nagy

Welk vak geef je?

Wiskunde

Wat vind je leuk aan Wiskunde?

Ik studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de UHasselt. Na een korte loopbaan in het bedrijfsleven wist ik snel dat ik niet gemaakt was om in een kantooromgeving te werken. En koos voor een lerarenopleiding. Wiskunde blijft boeiend doordat er zoveel verschillende deelaspecten zijn: logica, algebra, meetkunde, statistiek, … Ik geef na de schooluren ook bijles in wiskunde. Dus soms ben ik wel 12 uur per dag bezig met wiskunde. Mijn passie voor wiskunde is best wel erg groot kan je zeggen.

Waarom zou je Sportschool Hasselt aanbevelen?

Er heerst hier een fijne sfeer. Zowel tussen leerkrachten als leerlingen. ’s Morgens zie ik bijvoorbeeld vaak blije gezichten aankomen op de speelplaats. Een teken dat leerlingen graag naar school komen. Als ik afgestudeerde leerlingen later tegenkom, praten ze altijd vol lof over hun tijd bij ons op school.

Wat geeft jouw energie?

Ik geef enorm graag les. En als je dan ziet dat leerlingen het oppikken en je kan hen verder helpen… dat geeft me energie. Ook al houdt niet iedereen van wiskunde en hebben sommigen het moeilijker: ik zet alles op alles om iedereen te laten slagen. Met hard werken en inzet moet dat zeker wel lukken.

Voor welke sportwedstrijd mogen ze je ’s nachts wakker maken?

Alhoewel ik een diepe slaper ben en van niets of niemand wakker wordt: een marathon. Ik startte zelf met ‘Start To Run’ voor het eindwerk van een aantal leerlingen en liep een half jaar geleden mijn eerste marathon.

Heb je zelf een (sport)idool?

Geen sportidool, maar ik ben wel grote fan van Clouseau. Dus in elk examen van wiskunde zal wel ergens een Koen of Kris te vinden staan in een vraagstuk.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijn 2 dochters die zo verschillen van elkaar maar mijn leven zoveel kleur geven. Ook op mijn lieve man die steeds zorgt dat ik goed eten heb tijdens mijn drukke dagen van les geven, bijles geven en sporten.

Wat doe je als je geen lesgeeft?

Van fietsen, zwemmen, lopen tot krachttraining: mijn dagen zijn meestal goedgevuld met sportactiviteiten. Daarnaast lees ik ook graag of luister naar crimi podcasts. En een lekker etentje sla ik nooit af. Stilzitten staat niet in mijn woordenboek 😊

Wat is jouw ultieme vakantiebestemming?

Ik heb nog een hele bucketlist. Zeker op mijn lijstje: New York of Amerika in het algemeen (Rodeo Drive, LA, Niagara watervallen, Rocky Mountains, Route 66, …), Seychellen en Noorwegen.

Welke tip wil je nog meegeven aan leerlingen die afstuderen op de Sportschool?

Kies voor een brede studierichting in het hoger onderwijs waar je alle kanten mee uit kan. Zoek een balans tussen hard werken en ontspanning. En blijf sporten om zowel lichamelijk als geestelijk gezond te blijven!